Και άλλος server?

Επιτακτική ήταν η ανάγκη, τελικά έγινε πράξη.

Ακόμα ένας dedicated server θα χρειαστεί για να υποστηρίξει την υποδομή και τον κόσμο του Globalscore.com, που αυξάνει με γεωμετρικό ρυθμό. Γιατί το λέω όμως αυτό? Γιατί, πληρώνουμε για τους 4 dedicated servers γύρω στα 500 ευρώ τον μήνα και η Αμερικάνικη εταιρεία που μας κάνει το hosting, προβλέποντας και αυτή, την αύξηση στην κίνηση μας, μας έδωσε προσφορά για ακόμα 3 συστήματα με 200 ευρώ περίπου, στην προσπάθεια να μην μας χάσει. 7 συστήματα (3,2 GHz AMD Athlon 64, 2Gb RAM, 2 160Gb HDDs, 1.2 Tb bandwidht each) που αγγίζουν το συνολικό μηνιαίο κόστος των…. 700 ευρώ, όταν οι αντίστοιχες Ελληνικές εταιρείες προσφέρουν στην ίδια τιμή, σαφώς χειρότερα συστήματα με Bandwidth που δεν ξεπερνάει τα 100 Gb(!). Και το χειρότερο. Όταν θα μπουκώσουν, δεν θα προσπαθήσουν να βρούν λύση (σε συνεργασία με εμένα), αλλά θα μου ρίξουν τα sites εκβιαστικά.

Και μιας και το ανέφερα αυτό. Κοιτούσα χτες το Hosting της HOL. Αναφέρει ότι το μέσο uptime είναι 98%. Υπάρχει πλέον σοβαρή εταιρεία που θα πάει να κάνει hosting με τέτοιο ποσοστό, όταν οι αμερικάνοι προσφέρουν με money back guarantee 99,999%? Και δεν θέλω να ακούσω, για το support. Για 4 ώρες μιλάει η HOL, σε μισή ώρα σου έχουν το site έτοιμο οι Αμερικάνοι. Και όχι ανοησίες. Μιλάμε για migration ολόκληρο!

Βy the way, τον τελευταίο καιρό έχω εντοπίσει ακόμα ένα ενδιαφέρον blog, με θέμα πάλι το Interactive Marketing, το make the first step. Αρκετές σκέψεις αναλύονται (τις πιο πολλές φορές με επιχειρήματα). Αξίζει μια επίσκεψη.

Υ.Γ. Ακόμα ένα παράπονο. Έστειλα email και άνοιξα και ticker με την HOL για μια πληροφορία. Χτες το απόγευμα. Μεσημέριασε και ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει κάποιος μαζί μου. Δεν με έχουν πελάτη. Πρέπει να τους κυνηγήσω εγώ για να με κάνουν? Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές…

Advertisements

3 thoughts on “Και άλλος server?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s