Αυτό και αν είναι bug…

Τον τελευταίο καιρό είμαι αρκετά σφιγμένος από άποψη χρόνου. Κάποια Projects τρέχουν, κάποια είναι στο development και κάποια άλλα στα χαρτιά με λογικό αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για να ανεβάσω κάποιες σκέψεις.

Το αφήνω και θα πάω σε κάποιο email που μου έστειλαν πρόσφατα. Σύμφωνα λοιπόν με το συγκεκριμένο email, ένας Ινδός developer ανακάλυψε ότι ΔΕΝ μπορεί κανένας να δημιουργήσει folder (directory) με το όνομα CON.

Πως ακούγεται? Απίστευτο… Μια δοκιμή θα πείσει!

Όσο για την Microsoft… απλά δηλώνει άγνοια του εν λόγω bug!

Advertisements

2 thoughts on “Αυτό και αν είναι bug…

  1. Δεν είναι bug.
    To con ειναι reserved device name για το πληκτρολόγιο.
    Εάν π.χ. από command line δώσεις copy con test.txt , ότι γράψεις στο πληκτρολόγιο (μέχρι να πατήσεις CTRL-Z) θα καταγραφεί στο test.txt. Εάν αντίστοιχα πληκτρολογήσεις copy test.txt prn το test.txt θα τυπωθεί στον default εκτυπωτη σου.
    Εκτός από το con δεν θα σου δουλεύουν και τα PRN, AUX, CLOCK$, NUL, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, και LPT9

    Με την ίδια φιλοσοφία δουλεύουν και τα unix-like συστήματα (π.χ. /dev/lp, /dev/null κλπ.). Δηλαδή τα πάντα (και οι συσκευές) είναι αρχεία. Απλά επειδή αυτό το χαρακτηριστικό υπάρχει από την εποχή του DOS 1 (που δεν υπήρχε η έννοια του directory) τα “directories” (που αντιπροσωπεύουν τις συσκευές) υπάρχουν σε κάθε directory. Γι αυτό τον λόγο δεν σε αφήνει να φτιάξεις directory με το ίδιο όνομα. Υπάρχει ήδη ! Απλά δεν το βλέπεις…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s