Θα βγάζουμε λεφτά, σερφάροντας?

Όσο παράλογος και τρελός και αν ακούγεται ο τίτλος, δεν είναι κάτι που λέω ή εύχομαι εγώ, αλλά μια πρόβλεψη του ίδιου του Bill Gates, για το πως θα δουλεύουν οι μηχανές αναζήτησης στο μέλλον. Η συνέντευξη δώθηκε στο περιοδικό Computing, κατά την διάρκεια παραμονής του Bill στο Λονδίνο και έχει ενδιαφέρον σε πολλά σημεία (αν και είναι 2-part sequel).

Σύμφωνα λοιπόν με τον Bill Gates, οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google κερδίζει 50 δολάρια τον χρόνο, από τις αναζητήσεις κάθε επισκέπτη. Αυτό που προτείνει το αφεντικό της Microsoft είναι να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική η αγορά, προσφέροντας διάφορα incentives στους επισκέπτες, όπως επιταγές (!), free περιεχόμενο (σε συνδρομητικές υπηρεσίες), κτλ.

Ενδιαφέρον έχει και το σχόλιο του για το Google. Αναφέρει ότι “εκτός από μια απλή μηχανή αναζήτησης δεν έχει να προσφέρει τίποτα άλλο. Για τι πράγμα να μιλήσουμε? Για το ‘Google Talk’? Μια ακόμα ‘me too’ κατάσταση.”

Είναι στιγμές που χαίρεσαι να διαβάζεις ή αν ακούς τον Bill Gates, ασχέτως αν κάποιος συμφωνεί με τις πολιτικές που εφαρμόζει η εταιρεία του. Στο κάτω-κάτω της γραφής, ο Bill Gates ήταν πάντα techie και όχι businessman. Περισσότερο Bill… εδώ.

Advertisements

2 thoughts on “Θα βγάζουμε λεφτά, σερφάροντας?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s