Ελλάδα και πάλι Ελλάδα…

Σε μια συνάντηση που είχα προχτές με τα παιδιά της Velti, για ένα project που θα σηκώσουμε μαζί, μου ανέφεραν πολλά πράγματα για την κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, αυτήν την στιγμή η Ελλάδα συγκαταλέγεται στο Top-5 των χωρών σε γεωγραφική κάλυψη (οι providers ξεπερνούν το 95-97% σε πανελλαδική κάλυψη, έχοντας και την δυσκολία των νησιών), ενώ εντυπωσιακή ήταν και η αναλογία κινητό προς ιδιώτη, που φτάνει κάπου στο 1:1,2 (!). Εντούτοις, βλέποντας μια κορεσμένη αγορά, ως προς την ανάπτυξη δευτερεουσών υπηρεσιών (ringtones, screensavers, java games, etc.), η εταιρεία κοίταξε σε άλλες αγορές και άνοιξε νέα γραφεία στις ΗΠΑ. Στην εν λόγω χώρα, τέτοιες υπηρεσίες είναι 2 χρόνια πίσω, καθώς οι providers κοιτάζουν ακόμα να γράψουν συνδρομητές ή να αυξήσουν περισσότερο την γεωγραφική κάλυψη τους. Σαν παράδειγμα, μου έδωσε και ένα project που έκαναν, το phonebling.com, το οποίο μέσα σε ένα μήνα παρουσιάζει ήδη κέρδη. Γιατί δεν προχωράνε σε παρόμοιες κινήσεις και οι υπόλοιπες εταιρείες, δεν το ξέρω.

Μην το ξεχάσω. Η Ναυτεμπορική (που πάλι σήκωσε αυτό το ενοχλητικό banner!) έχει μια πάρα πολύ καλή έρευνα για το διαδίκτυο στην Ευρωπαική Ένωση. Για μια ακόμα φορά, σαρώσαμε! Και εις ανώτερα. Περισσότερα εδώ.

Υ.Γ. Την κακία μου, δεν μπορώ να μην την πω. Στις 25 Νοεμβρίου, διοργανώνεται το Interactive Marketing Conference 2005 από τον ΙΑΒ. Η μόνη πηγή πληροφόρησης είναι το site του Μπούσσια, το οποίο όμως δεν αναφέρει τους ομιλητές. Ο IAB στο site του, κοιμάται ύπνον βαθύ. Το μόνο που έχουν είναι ένα σεμινάριο που έγινε τον Οκτώβρη. Πότε περιμένουν για να το διαφημίσουν? Σε μια άλλη βιομηχανία (που ασχολούμαι), οι ανακοινώσεις γίνονται ένα χρόνο πριν και οι διαφημίσεις τρέχουν τουλάχιστον κανα 3μηνο (και λίγο λέω). Εκτός εάν, ο σκοπός είναι πάλι…. παρεϊστικος.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s