Η ισχύς εν τη ενώσει?

Ο τίτλος ίσως να δικαιολογεί την πανελλήνια εκστρατεία που έχουν εξαπολύσει οι χρήστες του Internet εν την Ελλάδει, για την παράλογη αύξηση των τελών του ΕΠΑΚ που ανακοίνωσε χτες ο ΟΤΕ.

Πρώτο θέμα στα πρωτοσέλιδα, πρώτη σελίδα στο site των Ελλήνων Χρηστών Διαδικτύου, πρώτα θέμα και στα forums ανταλλαγής απόψεων.

Εντούτοις, όπως σωστά έθεσε ένα παληκάρι σε ένα forum που πήρε το μάτι μου, το αυτάκι του ΟΤΕ δεν φαίνεται να ιδρώνει. Αντιγράφω:

“Η απόφαση του ΟΤΕ δεν μπορεί να ανατραπεί από την ΕΕΤΤ με βάση οικονομικό σκεπτικό και ιδού γιατί :

1. Το επιπλέον όφελος του ΟΤΕ από την υψηλότερη τιμή είναι πολύ μικρό (30-40 εκατομμύρια λέει , αλλά ούτε κι αυτά θα τα πάρει) σε ενοποιημένο κύκλο εργασιών αρκετά πάνω από 5 δισεκατομμύρια.

2. Η κίνηση του ΟΤΕ δεν έχει στόχο τα έσοδα, αλλά να πιέσει τους πελάτες να πάνε προς το DSL, πράγμα που είναι μέσα στους στόχους της ΕΕΤΤ και της πολιτείας. Πώς, λοιπόν, θα βγεί η ΕΕΤΤ να πει στον ΟΤΕ να πάρει την αύξηση πίσω ;

3. Η υπηρεσία ADSL δεν συγκαταλέγεται στις ελεγχόμενες (regulated) από το κράτος υπηρεσίες σε καμμία χώρα της Ευπωπαϊκής Ενώσεως. Έτσι τυχόν επιβολή ελέγχου στις τιμές ADSL προσκρούει στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική.

4. Ακόμα και στο μόνο σημείο όπου ο ΟΤΕ ήταν ευάλωτος, στις τιμές της οικιακής τηλεφωνίας δηλαδή, μετά την μείωση προσωπικού που έκανε, φαίνεται να μην ενοχλείται και πολύ. Μην ξεχνάτε ότι άρχισε πια να αποκομίζει πολλά από τα κέρδη του από αγορές εκτός Ελλάδος.

Συμπέρασμα : Ο ΟΤΕ είναι πλέον πολύ πιο μελετημένος και πονηρότερος στις κινήσεις του απ’ οτι ήταν στο παρελθόν και έχει πλέον την άνεση να παρακάμπτει την εκάστοτε κυβέρνηση. Εκείνο που τον πονάει είναι η αντίδραση των ανταγωνιστών (βλέπε μείωση ADSL της Tellas) και ημών των πελατών (βλέπε VOIP). Αυτά είναι τα όπλα μας, ας γυμνάσουμε κι άλλους στην χρήση τους. Το κράτος, όσο και να παρακαλάμε, έχει αφοπλισθεί. Η κίνηση του ΟΤΕ απλώς επιβεβαιώνει ποια είναι η νέα πραγματικότητα.”

Μορφές απάντησης:

Αίτηση Υποστήριξης Διαμαρτυρίας
Αποστολή Διαμαρτυρίας στην ΕΕΤΤ

Αν δεν κάνουμε εμείς την κίνηση να χαμηλώσουν οι τιμές του Internet (που στο κάτω-κάτω της γραφής, είμαστε και οι άμεσα οικονομικά θιγόμενοι), ποιος περιμένουμε να την κάνει? Αυτοί που σκέφτονται να βάλουν Internet?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s