Comdex: Κάθε πέρυσι και καλύτερα.

Σαν μικρό παιδάκι του δημοτικού, θα κάτσω να γράψω τις εμπειρίες μου από την Comdex*.

Παρασκευή που πήγα δεν είδα και πολύ κόσμο, οπότε είναι κρίμα, να αναφέρω κάτι. Θα μιλήσω για την Κυριακή.

– Ο κόσμος ήταν αρκετός. Πέρυσι βρήκα εύκολα να παρκάρω. Τώρα δυσκολεύτηκα (στο πάρκινγκ!)

– Ο περισσότερος κόσμος μπορώ να πω ότι πήγε στο περιπτεράκι του Linux, (που ήταν πεταμένο κάτω στο υπόγειο). Αντιθέτως, αμφιβάλλω αν κάποιος μίλησε με τους Κορεάτες (Korea Trade). Το δικά μου μάτια, δεν είδαν κάτι τέτοιο.

– Στο περίπτερο του Μπούσια, δεν πήρα απάντηση για τους ομιλητές του Interactive Marketing Seminar. Καμία κακία… ήταν ωραίες οι παρουσίες!

– Αντιθέτως, μου έκαναν εντύπωση οι 2 κοπέλες στο περίπτερο της ΤΝΤ. Καλά κορίτσια μεν, όχι για public relations δε (εμφανισιακά). Εκτός αν ήταν σουρεαλιστικό το ντεκόρ. Ότι δηλαδή, ‘εμείς στην ΤΝΤ κουβαλάμε και τέτοια δέματα’! No harm feeling.

– Το μεγαλύτερο vibe υπήρχε στο περίπτερο της Cosmoline. (σαν ένα μικρό μπαράκι). Πολύ γραβάτα όμως μέσα. Και ως γνωστόν, στις εκθέσεις πληροφορικής, όπου γραβάτα και… salesmen!

– Καλό περίπτερο είχε η Red Com Ants. Πολύ βαρύ το ντεκόρ όμως. Και μια απορία, χωρίς να με κακήσετε. Τα παιδιά βγάζουν τα μάτια τους στον κώδικα για να δημιουργήσουν πολύ καλές δουλειές (δεν το λέω μόνο εγώ αυτό). Γιατί πρέπει να τα ταλαιπωρούμε 3 μέρες στην σειρά, αναγκάζοντας τα να είναι ντυμένα σαν Bonnie και Clyde, ποζάρωντας μπροστά από ένα προπολεμικό αυτοκίνητο?

– Κανένας εκδοτικός οίκος, δεν είχε περιοδικό του τελευταίου μήνα! Δεν το λέω γιατί είμαι τσίπης. Αλλά ποιος ο λόγος, να πάρει ο επισκέπτης ένα περιοδικό του 2004 ή ακόμα ακόμα του 2003? Χάθηκε ο κόσμος να κοπούν μερικές ακόμα χιλιάδες αντίτυπα και να μοιραστούν free? Super Packaging θα μπορούσαν να είχαν φτιάξει ειδικά και μόνο για το τεύχος του μήνα (που θα μοιραζόταν και στην έκθεση!).

– Το πιο ωραίο περίπτερο το είχε η Forthnet. Όχι το μεγάλο. Το μικρούλι που ήταν ακριβώς μπροστά από το καφέ (μέσα στην έκθεση). Από εκεί περνούσε (και σταματούσε) όλη η έκθεση. Όχι από το περίπτερο. Αυτό ήταν άδειο!

– Το καλύτερο το φυλάω για το τέλος. Σε ένα σταντ υπήρχε και μια εταιρεία με όνομα COLOR TEK INTERNATIONAL CORP. Από την Ταιβάν. Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να πουλούσανε μελάνια. Τι έκαναν όμως αυτά τα εκπληκτικά άτομα. Προφανώς είχαν ξεχάσει τις business cards (δεν πιστεύω ότι δεν είχαν!) οπότε πήραν ένα σπιράλ τετράδιο, χώρισαν τις σελίδα στα 5 με ένα κοπτάκι και το γέμισαν με σημειώσεις. Τι σημειώσεις… πάνω, πάνω η business card της εταιρείας. Στην συνέχεια, η business card ενός πωλητή, μετά ενός άλλου, κτλ…. Στο χέρι! Πήγαινες λοιπόν, άνοιγες το τετραδιάκι και … τσουπ, έσκιζες την χειρόγραφη (και αρκετά μεγάλη) καρτούλα που σε ενδιέφερε. Πρωτόγονο μεν, πανέξυπνο δε.

Τελειώσα με τις παρατηρήσεις.

Ο λόγος που έχω βάλει σε αστεράκι το Comdex στην αρχή, είναι γιατί δεν είναι τέτοια έκθεση. Και το digital technology expo με προβληματίζει, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Δεν πρόκειται για έκθεση πληροφορικής και λυπάμαι που το λέω. Δεν εκπροσωπούνται μεγάλες εταιρείες πληροφορικής (Exodus, Velti, Allweb, κτλ.) Δεν εκπροσωπούνται εταιρείες Design ή/και Development (Atoll, Greek Geeks, Hellasnet, Atcom, κτλ). Δεν εκπροσωπούνται On-line επιχειρήσεις (e-shop.gr, e-direct.gr, in.gr, pathfinder.gr, κτλ.). Δεν υπήρξε επίσημη κυβερνητική παρουσία που να ασχολείται με την Πληροφορική (Κοινωνία της Πληροφορίας???). Δεν υπήρξε Microsoft ή Oracle. Δεν..δεν…δεν…

Δεν θα γίνω μηδενιστής. Πήγα 2 φορές, συναναστράφηκα με κόσμο, άκουσα και αντάλλαξα απόψεις. Απλά το περίμενα κάπως μεγαλύτερο. Πέρυσι ήταν πιο IT focused η έκθεση. Αλλά πέρυσι λεγόταν και Comdex!

Advertisements

2 thoughts on “Comdex: Κάθε πέρυσι και καλύτερα.

  1. Pingback: DTE: Κάθε χρόνο και … χειρότεροι? « …::: Geek Inside :::…

  2. Τις ΙΤ, δέν τις ενδιαφέρει πλέον η Comdex. Ανόφελο κόστος παρουσίας. Προτιμούν να έχουν χορηγίες παρά απλή παρουσία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s