Culex quinquefasciatus

‘Επεσε στα χέρια μου, η μηνιαία ενημερωτική έκδοση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (Οκτώβριος 2005). Ένα ομολογουμένως, καλό περιοδικό με αρκετά ενδιαφέροντα θέματα.

Οφείλω να ομολογήσω ότι βρήκα ενδιαφέροντα τα άρθρα για τον ρόλο του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, την ανάλυση του ερευνητικού έργου ΔΙΑΣ (κατάρτιση εκπαιδευτικών ολιγοθέσιων σχολείων μέσω δορυφορικής τηλεπικοινωνίας), καθώς επίσης και την μελέτη που παρουσιάζεται για την επεξεργασία λόγου από συστήματα μηχανικής μετάφρασης.

Ο λόγος όμως που γράφω το συγκεκριμένο Post, κάτι που αποτελεί και τον τίτλο του άλλωστε, είναι τα Culex quinquefasciatus. Τι είναι αυτά? Με απλά λόγια…. κουνούπια!

Δεν μπορώ, όσο και να σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω, πως σε ένα περιοδικό τεχνολογίας υπάρχει άρθρο που τιτλοφορείται: “Φερομόνη ωοθεσίας του κουνουπιού Culex quinquefasciatus” !!!!!!!!!!!!

Η δουλειά που έχει κάνει ο λεβέντης είναι πραγματικά εκπληκτική (νομίζω δηλαδή, γιατί μου είναι παντελώς άσχετα και άγνωστα τα όσα αναφέρονται), αλλά εκτός της προαναφερθείσας απορίας μου, υπάρχουν και άλλες δυο που προκύπτουν:

1. Υπάρχουν αρσενικά και θηλυκά κουνούπια? Προς τι η ωοθεσία?
2. Εκτός του είδους Culex quinquefasciatus, ποια άλλα είδη κουνουπιών υπάρχουν? :o)

Leave a comment