Θεσσαλονίκη

Την τελευταία εβδομάδα την πέρασα στην Θεσσαλονίκη, συνδιάζοντας δουλειές και κοινωνικές υποχρεώσεις.

Η Θεσσαλονίκη ήταν, είναι και θα παραμείνει η πιο ερωτική πόλη στην Ελλάδα. Η γοητεία και η μελαγχολία που εκπέμπει η θάλασσα(ειδικά στην Νίκης ή στην Κρήνη) είναι ακαταμάχητες. Οι κυρίες έχουν μια μοναδική ζεστασιά στην επικοινωνία τους, ενώ ακόμα και οι τρελαμένοι με τον ΠΑΟΚ ή τον Άρη Θεσσαλονικείς, δεν θα πουν ποτέ όχι για ποδοσφαιροκουβέντα, ακόμα και ο συνομιλητής τους είναι παντελώς άγνωστος (ΟΚ, αυτό, δεν κάνει την Θεσσαλονίκη ερωτική, αλλά έπρεπε να το γράψω!).

Για έναν Αθηναίο, η κίνηση, ή το πρόβλημα του παρκαρίσματος είναι παιχνιδάκι. Ειλικρινά, χίλιες φορές να έχω να κάνω το δρομολόγιο ξενοδοχείο (Αεροδρόμιο) – Αριστοτέλους, παρά το Νέα Σμύρνη – Κολωνάκι. Είναι όμως ανάγκη η πόλη να αποκτήσει και αυτή το Μετρό της.

Ένα πράγμα που μου έκανε τρομερή εντύπωση (γιατί κάθε φορά που ανεβαίνω το βλέπω να γίνεται όλο και πιο συχνό) είναι το διπλοπαρκάρισμα. Στην αριστερή! Το πόσες φορές είδα αυτοκίνητα να είναι παρκαρισμένα στην αριστερή πλευρά της Τσιμισκή, δεν περιγράφεται. Πλέον γίνεται και μόδα το διπλοπαρκάρισμα. Φανταστείτε να είναι παρκαρισμένη όλη η αριστερή πλευρά της Σταδίου και να διπλοπαρκάρεται από αρκετούς ακόμα! Nightmare!

Τέλος πάντων, δεν θα μπορούσα να γίνω κακός με την Νυφούλα του Θερμαϊκού. Οι Θεσσαλονικείς έχουν κάνει στάση ζωής το “Χαλαρά”. Πήγαινα σε δουλειές, και με το που πήγαινε 2-2:30 η ώρα…. “πάμε να συνεχίσουμε την κουβεντούλα στο Bo (Λεωφ. Νίκης) με φραπεδάκι?”. Σχεδόν όλοι! Κορυφαίοι άνθρωποι. Δεν γίνεται αυτό στην Αθήνα πλέον, και με προβληματίζει. Οι ρυθμοί της πρωτεύοσας γίνονται μέρα με την μέρα όλο και πιο καταπιεστικοί.

Μοναδικό σημείο που με στεναχώρησε ήταν το προσωπικό στον Τερκενλή (τα καλύτερα τσουρέκια στον πλανήτη Γη). Μπαίνοντας στο ζαχαροπλαστείο για να αγοράσω τις “απαραίτητες γλυκές αναμνήσεις της Θεσσαλονίκης“, διαπίστωσα ότι εκτός από ένα παληκάρι, δεν υπήρχε ούτε μια άλλη υπάλληλος ημεδαπή! Όλες είχανε προβληματάκι με τα Ελληνικά τους!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s