Ολική Έκλειψη Ηλίου

Ολική Έκλειψη Ηλίου… ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε 84 χρόνια. Και δυστυχώς, οι λειτουργοί της δημοσιογραφίας κατάφεραν να ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ ένα φαινόμενο που δεν θα ξαναδούν ΠΟΤΕ στην ζωή τους.

1. Ο Alpha έβγαλε τον Λεφάκη να σχολιάσει το φαινόμενο. Τον αστρολόγο Λεφάκη. Όχι κανένα σοβαρό Αστρονόμο.
2. ΕΤ-1, Mesa, Alter και Star δεν πήραν χαμπάρι τι γινόταν σήμερα. Πιθανότατα θα το προβάλουν το βράδυ στα δελτία τους.
3. O Ant1 είχε το καλύτερο πλάνο (full screen), αλλά δυστυχώς ο κατά τ' άλλα συμπαθής Νικόλας Βαφειάδης είναι expert στο πολεμικό και όχι στο αστρονομικό ρεπορτάζ.
4. Και καταλήγουμε στην ΝΕΤ. Ξεκινάει η σύνδεση και οι δημοδιογράφοι έχουν αρχίσει τις ανοησίες τους. Κανένας δεν φρόντισε να διαβάσει έστω μια πληροφορία. Χαρακτηριστικές ατάκες… 'Η ολική έκλειψη σελήνης' (!!!) και 'θα επαναληφθεί μετά από… κάποια πολλά χρόνια'. Δεν στέκομαι εκεί.
Γίνεται σύνδεση με το Πλανητάριο, όπου ο παγκοσμίως γνωστός καθηγητής Αστρονομίας κ. Σιμόπουλος αρχίζει να περιγράφει το φαινόμενο και να το εξηγεί. Παρεμβαίνει από το studio, η συντονίστρια της εκπομπής, τον διακόπτει, μόνο και μόνο για να πει ότι 'κάποιος λέει ότι στο Κερατσίνι έχει σκοτεινιάσει εντελώς' (τι λες, τόσο μακρυά είναι η Νέα Σμύρνη), ενώ ο άλλος λειτουργός της ενημέρωσης που δεν κρατιέται (και εννοείται ότι δεν τον νοιάζει η ενημέρωση Σιμόπουλου), αρχίζει και λέει ότι κάνει πολύ κρύο, σχεδόν ψύχος, ότι χρειάζεται παλτό, και άλλα τέτοια.

Το αποκορύφωμα…

Όλη η έκλειψη είναι 3 λεπτά. Και παρακαλάμε να μας αφήσουν τουλάχιστον να δούμε αυτά τα λεπτά. Όχι, φίλε αναγνώστη. Γιατί τους λειτουργούς της ενημέρωσης δεν τους νοιάζει αυτό. Την ώρα που βλέπουμε την ολικότητα και το στεφάνι, ο σκηνοθέτης δίνει εντολή και στις 2 κάμερες να τραβάνε το Καστελόριζο, γιατί έχει σκοτεινιάσει.

Να χαίρεστε την ποιότητα της ενημέρωσης. Καταφέρατε, ακόμα και ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο, που ΔΕΝ θα ξαναδείτε να το διακωμωδίσετε.

Τα συγχαρητήρια μου στον Τομέα Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που στάθηκε στο ύψος του.

Τίποτα άλλο. Είμαι πολυ νευριασμένος.

Advertisements

4 thoughts on “Ολική Έκλειψη Ηλίου

 1. Σωστός! Βγάλανε τον… Λεφάκη να σχολιάσει; Θα τρελαθώ! Δεν περίμενα, βέβαια, και τίποτα καλύτερο…

  ΥΓ άσχετο. Είναι λιγουλάκι ενοχλητικό να πρέπει να έχει κανείς αναγκαστικά λογαριασμό στο blogger για να μπορεί να σχολιάσει.

 2. Έχεις δίκιο για τον Blogger, σε υπερθετικό βαθμό.

  Κάποια στιγμή, ίσως και να έρθει η μετάβαση σε κάτι καλύτερο.

  Δεν μπορώ όμως, να υποσχεθώ κάτι, το οποίο δεν γνωρίζω αν μπορώ να πραγματοποιήσω.

  Αν και θα έπρεπε σαν marketer! :o)

 3. Πές τα χρυσόστομε! Τι να πεί κανείς?? Δεν υπάρχουν λόγια να το χαρακτηρίσουμε! Βέβαια και ο Τομέας Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών έκανε κάποιες πατάτες…εκεί που βλέπεις την έκλειψη και έχει κάποιο κόσμο που κάνει streaming (μιλάω για αρκετό κόσμο), βάζανε και μουσική να παίζει, με συνέπεια να πέφτει η ταχύτητα! Και αν δεν είχαν μουσική έβαζαν φωνές από εκείνους που είχαν μαζευτεί να δούν την έκλειψη! Μεγάλο λάθος!

  By the way, μπορείς να αφήσεις να ποστάρουν ανώνυμα ή έστω με κάποια στοιχεία posts. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι στο blogger…Εσύ το ρυθμίζεις…;) Γι’ αυτό λέει ” This blog does not allow anonymous comments.”, το blog όχι το blogger.com

 4. …κατάφεραν να ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ ένα φαινόμενο που δεν θα ξαναδούν ΠΟΤΕ στην ζωή τους.

  Μην είσαι σίγουρος ότι δεν θα το ξαναδούν. Γιατί η μαλακία είναι θάνατη!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s