Why Costas λοιπόν?

Μια ματιά στο συγκεκριμένο link, WhyCostas.comYpoklopes.gr ή Tsalikidis.com, αξίζει.

Είναι μια προσπάθεια που έκανε η οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη, που ‘αυτοκτόνησε‘ μια μέρα πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον, η άποψη του κόσμου στο ερωτηματολόγιο.

Υ.Γ. Το πιο κυνικό σχόλιο, είναι το συλληπητήριο τηλεγράφημα της Vodafone…. ένα χρόνο μετά!

Advertisements

6 thoughts on “Why Costas λοιπόν?

 1. Στην Ελλάδα ψοφάμε για συνωμοσίες. Όπως επίσης γουστάρουμε τρελά να μισούμε οτιδήποτε παράγει χρήματα γιατί θα θέλαμε να ήμασταν εμείς στη θέση τους. Δεν είδα πολλούς να διακόπτουν τα συμβόλαια τους με τη Vodafone αφού τη θεωρούν ένοχη. Ως συνήθως στα λόγια είμαστε όλοι μάγκες.

 2. Καλημέρα φίλε Karamitso.

  Καταρχήν, ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

  Δεν ψοφάμε στην Ελλάδα για θεωρίες συνομωσίας. Ψοφάνε παντού. Είναι η μοναδική παρηγορία του φτωχού πολίτη, απέναντι στο κεφάλαιο. (τις πιο πολλές φορές, οι θεωρίες συνομωσίας τροφοδοτούνται από την ίδια την εξουσία).

  Ο σκοπός του post δεν είναι να αναγκάσει τον κόσμο να διακόψει με την συνεργασία του με την Vodafone. Ο καθένας εκφράζεται και πράττει όπως νομίζει.

  Σκοπός ήταν η πληροφόρηση του κοινού, από την πιο αξιόλογη προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα, από την ίδια την οικογένεια του αποθανόντα.

  Αν δεν σε ενδιαφέρει, δεν χάθηκε ο κόσμος. Αν σε ενδιαφέρει, μπορείς απλά να προωθήσεις το link. Απλά είναι τα πράγματα.

  Φίλε Karamitso….

  Πίστευε και μη, ερεύνα.

  (και όχι το εκκλησιαστικό
  ‘πίστευε, και μη ερεύνα).

  Υ.Γ. Αν όμως είναι να μιλήσουμε για θεωρίες συνομωσίας, τότε σε προ(σ)καλώ να κατεβάσεις και να δεις τα ακόλουθα video. Γιατί κάποιες φορές, τα πράγματα είναι πολύ πιο διαφορετικά, από αυτά που μας σερβίρουν τα μέσα.

 3. Το συγκεκριμένο site για να καταλάβω δηλαδή τι ρόλο παίζει; Να μας πει τη φοβερή αλήθεια; Τόσα και τόσα έχουμε διαβάσει, όλοι λίγο πολύ έχουμε καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά με αυτή την ιστορία. Αν τελικά τον φάγανε λάχανο ή αυτοκτόνησε δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας.

  Εσύ κι οποιοσδήποτε άλλος έγινες σοφότερος βλέποντας το; Ένοιωσες περισσότερη συμπάθια για τον αποθανόντα από ότι είχες νοιώσει τόσο καιρό;

  Εν τω μεταξύ στο αρχικό σου κείμενο κάνεις δύο διαφορετικές νύξεις για τη Vodafone. Αφενός μας επισημαίνεις να διαβάσουμε τις αντιδράσεις του κοινού, αφετέρου θεωρείς κυνική τη δήλωση της Vodafone. Άρα δηλαδή για να μην κρυβόμαστε και πίσω από το δάχτυλο μας ο σκοπός του συγκεκριμένου site είναι να κατοχυρώσει την αγανάκτηση του κόσμου με τη συγκεκριμένη εταιρία.

  Για την οικογένεια μου φαίνεται απόλυτα θεμιτό και δικαιολογημένο. Για όλους τους άλλους όμως είναι υποκρισία. Πιο ουσιαστικό είναι να πάψει ο οποιοσδήποτε να είναι πελάτης σε μια εταιρία που δεν του αρέσει από το να την κρίνει δημοσίως. Ας βγάλουμε καμιά φορά την πιπίλα και να σοβαρευτούμε σε αυτή τη χώρα.

  Όσο για το video που μου προτείνεις τα έχω δει. Αλλά πριν ασχοληθώ με τις μηχανοραφίες των άλλων προτιμώ να λύσω τα δικά μου προβλήματα όπως τα σκουπίδια.

 4. Το συγκεκριμένο site φιλοδοξεί να σου δείξει την αλήθεια, από ένα διαφορετικά πρίσμα. Αν εσύ ασπάζεσαι την αρθρογραφία των εφημερίδων αφιλτράριστα, δεν μπορώ να κάνω κάτι.

  Και εννοείται ότι αλλάζουν πάρα πολλά πράγματα αν δεν είναι αυτοκτονία, αλλά δολοφονία. Γιατί ο επόμενος Τσαλικίδης, θα μπορώ να είμαι εγώ, εσύ, ο τάδε ή ο δείνα, ως ανώτεροι ή ανώτατοι υπάλληλοι πολυεθνικών, όλοι νεκροί στον βωμό του χρήματος, με το προδεδικασμένο όμως, ότι δεν θα αγγίξει κανείς την πολυεθνική, γιατί κανείς δεν άγγιξε και την Vodafone.

  Εγώ, όχι δεν έγινα σοφότερος διαβάζοντας το. Όπως δεν γίνομαι σοφότερος διαβάζοντας τα Νέα, την Ελευθεροτυπία, κτλ. Αυτό τι σημαίνει δηλαδή? Ότι θα πρέπει να σταματήσω να διαβάζω?

  Η κυνικότητα της κίνησης της Vodafone, που έγραψα, αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Τσαλικίδης πέθανε τον Μάρτιο του 2005, και η εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση, ένα χρόνο μετά, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, εξυπηρετώντας την πολιτική του crisis management που κάποια εταιρεία PR πρότεινε στην Vodafone. Γιατί δεν έβγαλε συλληπητήρια ανακοίνωση η Vodafone λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Τσαλικίδη? Ανώτατο στέλεχος ήταν.

  Όταν λες, να πάψει ο οποιοσδήποτε να είναι πελάτης σε μια εταιρία που δεν του αρέσει από το να την κρίνει δημοσίως, τι εννοείς? Δηλαδή, όσοι δεν είναι πελάτες της Vodafone, δεν έχουν το δικαίωμα να της κάνουν κριτική? Η’ μήπως είναι η πρώτη ‘παρθένα’ πολυεθνική που δεν έχει πατήσει επί πτωμάτων (βλ. Τσαλικίδη), για να φτιάξει τον μύθο της?

  Αγαπητέ φίλε,

  Το πως ο καθένας αντιλαμβάνεται την αλήθεια και το τι κάνει μετέπειτα, είναι δικό του δικαίωμα.
  Αν σου προκάλεσα τα φιλικά σου αισθήματα προς την Vodafone, σου ζητάω συγνώμη. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να εκφράζω τις απόψεις μου, σύμφωνα με τις δικές μου αντιλήψεις, επειδή εσένα δεν σου αρέσει. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλίες…

  Υ.Γ. Τα ντοκιμαντέρ που σου πρότεινα, τα είδες (όπως λες) και προφανώς κατέληξες ότι είναι μηχανοραφίες (όπως επίσης λες). Δικαίωμα σου, να πιστεύεις ότι θέλεις.

 5. Το συγκεκριμένο site φιλοδοξεί να σου δείξει την αλήθεια, από ένα διαφορετικά πρίσμα. Αν εσύ ασπάζεσαι την αρθρογραφία των εφημερίδων αφιλτράριστα, δεν μπορώ να κάνω κάτι.

  Ποια είναι αυτή η περιβόητη αλήθεια λοιπόν;

  Και εννοείται ότι αλλάζουν πάρα πολλά πράγματα αν δεν είναι αυτοκτονία, αλλά δολοφονία. Γιατί ο επόμενος Τσαλικίδης, θα μπορώ να είμαι εγώ, εσύ, ο τάδε ή ο δείνα, ως ανώτεροι ή ανώτατοι υπάλληλοι πολυεθνικών, όλοι νεκροί στον βωμό του χρήματος, με το προδεδικασμένο όμως, ότι δεν θα αγγίξει κανείς την πολυεθνική, γιατί κανείς δεν άγγιξε και την Vodafone.

  Έχεις δει πολλούς ανώτερους υπάλληλους πολυεθνικών να δολοφονούνται; Εγώ πάντως έχω δει πολλούς που σαλτάρουν από το άγχος. Αντί να σκεφτούμε το προφανές πως ο άνθρωπος από την πολύ πίεση έσπασε προτιμάμε να καταστρώνουμε σενάρια. Πολύ πιθανό να τον δολοφόνησαν. Εξίσου όμως και περισσότερο πιθανό είναι να αυτοκτόνησε. Για έναν περίεργο λόγο όλοι «ποντάρουμε» στη δολοφονία.

  Εγώ, όχι δεν έγινα σοφότερος διαβάζοντας το. Όπως δεν γίνομαι σοφότερος διαβάζοντας τα Νέα, την Ελευθεροτυπία, κτλ. Αυτό τι σημαίνει δηλαδή? Ότι θα πρέπει να σταματήσω να διαβάζω?

  Σημαίνει πολύ απλά πως το site το μόνο που προσφέρει είναι ηθική συμπαράσταση στην οικογένεια. Αυτό όπως είπα είναι θεμιτό και δικαιολογημένο. Όταν όμως κοτσάρεις και το όνομα της Vodafone πάνω τότε χρωματίζεις την όλη ιστορία και παύει να είναι και τόσο συμπαθές. Στο κάτω κάτω της γραφής θα μπορούσε να είναι ένα site για ένα παιδί που σκοτώθηκε σε δυστύχημα. Θα ήταν λιγότερο αξιόλογη ενέργεια αυτό; That’s my point.

  Η κυνικότητα της κίνησης της Vodafone, που έγραψα, αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Τσαλικίδης πέθανε τον Μάρτιο του 2005, και η εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση, ένα χρόνο μετά, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, εξυπηρετώντας την πολιτική του crisis management που κάποια εταιρεία PR πρότεινε στην Vodafone. Γιατί δεν έβγαλε συλλυπητήρια ανακοίνωση η Vodafone λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Τσαλικίδη? Ανώτατο στέλεχος ήταν.

  Δεν ξέρω γιατί αν και έχω τουλάχιστον δεκαπέντε ερμηνείες στο κεφάλι μου. Αλλά επαναλαμβάνω, αφού τελικά η Vodafone είναι μια άθλια εταιρία που δεν σέβεται καν το θάνατο ενός στελέχους της τότε γιατί δεν διακόπτονται οι συνδρομές; Να μιλήσουμε λίγο και με νούμερα. Συνολικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών έχουν διακοπεί 70.000 συνδέσεις στη συγκεκριμένη εταιρία. 70.000 στα 3.000.000 είναι 0,2%. Άρα δηλαδή στους χίλιους που δείχνουν ενοχλημένοι μόνο οι δύο κάνουν κάτι γι αυτό. Οι υπόλοιποι απλά φωνάζουν γιατί είναι εύκολο.

  Αν σου προκάλεσα τα φιλικά σου αισθήματα προς την Vodafone, σου ζητάω συγνώμη. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να εκφράζω τις απόψεις μου, σύμφωνα με τις δικές μου αντιλήψεις, επειδή εσένα δεν σου αρέσει. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλίες…

  Χεσμένη την έχω τη Vodafone. Απλά δεν μ’ αρέσει η υποκρισία, όχι προφανώς η δική σου αλλά η γενικότερη. Φωνάζουμε, διαμαρτυρόμαστε, ανησυχούμε και μετά πάμε σπίτι και ρίχνουμε ένα υπνάκο. Κι όσο γι απόψεις, από τη στιγμή που είναι ελεύθερο το blog σου νομίζω πως δικαιούμαι κι εγώ να εκφράζω τη δική μου έτσι;

  Υ.Γ. Τα ντοκιμαντέρ που σου πρότεινα, τα είδες (όπως λες) και προφανώς κατέληξες ότι είναι μηχανορραφίες (όπως επίσης λες). Δικαίωμα σου, να πιστεύεις ότι θέλεις.

  Οι μηχανορραφίες είθισται να είναι προνόμιο των οργανωμένων μηχανισμών, πες το κράτος, πες το κυβέρνηση, πες το όπως θες. Δεν κάνει μηχανορραφίες ο κόσμος, όπως αυτοί που έφτιαξαν τα video. Επειδή μάλλον δεν κατάλαβες τι είπα, εννοώ πως πριν ασχοληθώ με το αν η 11/9 ήταν κόλπο των αμερικάνων προτιμώ να λύσω πρώτα κάποια πιο πρακτικά μου προβλήματα, όπως ήταν τα σκουπίδια μέχρι σήμερα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s