Ο εχθρός του καλού… είναι το καλύτερο!

Διάβαζα στο τελευταίο newsletter του Netsphere, μια μικρή κριτική για το καινούργιο site του Πλαισίου.

 Ομολογώ, ότι δεν πολυεπισκέπτομαι το site, καθώς αντίστοιχα προϊόντα μπορώ να τα βρώ πολύ πιο φθηνά στο Ebay. Τέλος πάντων.

 Επισκέφθηκα την ιστοσελίδα του Πλαισίου, και πράγματι διαπίστωσα ότι οι αλλαγές ήταν όπως ακριβώς τις είχε περιγράψει το Nesphere. Αισθητικά και πρακτικά… προς το καλύτερο.

 Εντούτοις, μου έμεινε μια απορία.

Είχα γράψει πριν από καιρό, ένα μικρό αρθράκι για το Affiliation Model. Δεν πρόκειται να κάτσω να το εξηγήσω ξανά.

Η απορία μου είναι…

 Γιατί το Πλαίσιο, αφού σπαταλάει τόσο πολύ χρήμα και κόπο (=data entry), στο site της, δεν ανοίγει  ακόμα ένα κανάλι πωλήσεων μέσω του site της, με μηδενικό κόστος και κόπο?

Θα δημιουργούσε απλά ένα πρόγραμμα συνεργατών, θα τους είχε μια banner farm μέσα για να διαλέξουν διαφημιστικό υλικό, και σε όσους θα παρήγαγαν πωλήσεις θα έδινε και ένα μικρό ποσοστό. Θα μπορούσε να το κάνει ακόμα πιο ‘δυνατό‘, αν συμπλήρωνε το πρόγραμμα συνεργατών με λίστες των προϊόντων της, σε μορφή XML, TXT, ή δεν ξέρω τι.

Έτσι, δεν θα ήταν αναγκασμένα τα sites συγκρίσεων τιμών (Skroutz, ePrice, κτλ), να τους κοπανάνε συνέχεια με parsing για να παίρνουν τις τιμές. Και θα γέμιζε και με banners τους, το ελληνικό Internet.

Είναι τόσο cost ineffective αυτό που προτείνω και δεν το εφαρμόζει κανένα ελληνικό eshop? (Πλαίσιο, Eshop, Edirect, κτλ.)

Αν το πιστεύουν αυτό, οι διάφοροι marketers, τότε γιατί δεν ρωτάνε το φίλο μου τον Νικόλα του Sportarena, (που  σηκώσαμε μαζί το affiliation, και έχει γεμίσει ο τόπος με bannerakia του)…. πόσο του κόστισε?

Υ.Γ. Ευχαριστώ τους συντάκτες του Netsphere, για την προσθήκη και του δικού μου Blog, στο άρθρο για τους Biz Bloggers. Αν και ζηλεύω, γιατί η προμότα στον Λούη και στον Bizwriter… πάει σύννεφο!!!  :op

Y.Γ.1 Δυστυχώς, κάποια sites, έχουν την ατυχία… να ‘σκάνε’ … πάνω μου.

Advertisements

One thought on “Ο εχθρός του καλού… είναι το καλύτερο!

  1. Ούτε εγώ ξέρω από κώδικα… Είχα, όμως, το ίδιο πρόβλημα. Συνέβαινε όταν αντί να γράψω “http://www…com”, έγραφα “www…com”. Μήπως φταίει αυτό κι εδώ;

    Τώρα μπήρα χαμπάρι την αναφορά στο Netsphere (in fact, τώρα πήρα χαμπάρι το Netsphere αυτό καθαυτό). 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s