Όταν το Marketing στερείται φαντασίας

Το είχα πολύ καιρό στο μυαλό μου, αλλά ποτέ δεν έκατσα να γράψω την σκέψη μου. Με τσιγκλούσε, με ερέθιζε αλλά πάντα κατάφερνα να το απομονώσω στο πίσω μέρος του μυαλού μου.

Ο λόγος για το διαφημιστικό σποτ της Ηλεκτρονικής Αθηνών, που είναι μια φτηνή αντιγραφή με κακό copyright των διαφημιστικών σποτς της Q (ξέρετε που βγαίνουν 2 ανθρωπάκια και μιλάνε).

Όπως είπα, δεν με απασχόλησε, αν και με ενοχλούσε, καθώς πίστευα ότι αν έπρεπε κάποιος να διαμαρτύρεται, αυτή θα έπρεπε να είναι η Q και η διαφημιστική της.

Χτες λοιπόν, είχε εγκαίνια το Saturn, και έγινε ένας πανικός. Το λέω γιατί το έζησα στον υπερθετικό βαθμό, καθώς τα γραφεία μας είναι μερικά μέτρα πιο πριν. Η κίνηση από το πρωί ασφικτική (μποτιλιάρισμα από το Saturn μέχρι το Κουκάκι) και μια κατάσταση ‘όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε’.

Σε κάποια ωραία στιγμούλα της ημέρας, εμφανίζονται 2 φουσκωτές κούκλες, πριν τα Saturn (ακριβώς μπροστά στο γραφείο μου) και φαντάστηκα ότι είναι κάποιο stand της εταιρείας.

Γελάστηκα!

Οι δυο φουσκωτές κουκλίτσες ήταν της Ηλεκτρονικής (κανά χιλιόμετρο πιο πριν από το Saturn), που για μια ακόμα φορά προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το hype που γινόταν από κάποια άλλη προβολή, σίγουρα όχι δική της.

Δεν γράφω περισσότερα, μιας και δεν υπάρχει λόγος.  Η μοναδική μου απορία είναι όμως, τι έχουν στο μυαλό τους όσοι πραγματοποιούν τέτοιες κινήσεις. Ότι θα έχουν θετικό αποτέλεσμα? Γιατί, η δική μου η εκτίμηση για την εταιρεία έχει πιάσει πάτο.

Για τον τρόπο προβολής της Ηλεκτρονικής, έχει γράψει στο παρελθόν και ο Bizwriter.  Οι απόψεις του Εμπορικού Διευθυντή της εταιρείας για το νέο λανσάρισμα, στο Marketing Week.

Advertisements

2 thoughts on “Όταν το Marketing στερείται φαντασίας

  1. Η τηλεοπτική καμπάνια, μια κακή μίμηση της Q, είναι θλιβερή. Το “Έλα Αλέκο” είχε κάνει σουξέ, το “Save Αλέκος” ήταν μάλλον κρύο, τώρα πιάσαν πάτο. Είναι ντροπή μια μεγάλη εταιρεία να τρέχει ιδρωμένη πίσω από τους άλλους λες και είναι μπακάλικο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s